ÁTADTÁK AZ ÉV IRODÁJA DÍJAIT

A vállalatok folyamatosan alkalmazkodnak az új társadalmi és gazdasági feltételekhez.

Sokszínű és változatos közösségi terek, hatalmas lounge zónák, dolgozói jóllét és fenntarthatóság, formálódó hibrid modellek – ezek jellemzik a legújabb hazai irodákat, amelyek már a járvány utáni munkakultúrát jelenítik meg.

12. alkalommal adták át Az Év Irodája díjait egy nagyszabású dizájnkiállítással egybekötött gála keretében a Millenáris Parkban, ahol Magyarország legjobb irodáit, irodaházait és közösségi tereit díjazták.

A 12. alkalommal meghirdetett Az Év Irodája versenyre rekordszámban több mint száz munkahelyet, közösségi teret és irodaházat neveztek be, vagyis jól láthatóan évre évről egyre nagyobb figyelem övezi a megmérettetést. Az Év Irodája kiválóan reprezentálja a munkaerőpiac alakulását, újdonságait, amelyek idén is jól láthatóan megjelentek a pályázatokban. A munkastílusok és az irodakultúrák folyamatosan változnak, és a vállalatok alkalmazkodnak az új társadalmi és gazdasági feltételekhez.

A koronavírus következményeként

új trendek, kezdeményezések indultak el,

a munkahelyeken előtérbe kerültek a közösségi terek. A hibrid modellek is egyre nagyobb arányban hódítanak a céges szervezetekben, ennek jegyében egyre kevesebb a dedikált munkaállomás és az irodatér egyre több választási lehetőséget kínál a munkavégzésre, legyen az fókuszmunka, brainstorming vagy tárgyalás. Az irodák még nagyobb hangsúlyt fektetnek az employer brandingre, vagyis olyan vonzó tereket kínálnak, ahol élmény dolgozni és együttműködni a munkatársakkal.

Az átalakuló irodaterek mellett a korábban megjelenő trendek is velünk élnek, hiszen a pandémia miatt bevezetett biztonsági és egészségügyi intézkedések

még inkább előtérbe helyezték a dolgozói jóllétet.

De nem csak az emberközpontúság dominál, ugyanígy ma már az élhető Föld iránti elkötelezettség is fontos szerepet játszik mind az irodaházak, mind a bérlők életében. A fenntarthatóság párosul az energiahatékonysággal, illetve a technológiai megoldásokkal, hiszen utóbbiak nem csak kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik a mindennapokat, hanem az energiamegtakarításban és költségcsökkentésben is jelentős szerepet játszanak.

Idén a győztesek a következő irodák lettek:

Az Év Irodája 2021 valamint az Év Közönségdíjas Irodája 2021 díj: Thyssenkrupp Materials Hungary Zrt. 

Az Év Irodája Kisvállalati díj: Trenkwalder Hungary

Az Év Irodája Nagyvállalati díj: Bayer Hungaria

Az Év Irodája különdíj: Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.

Az Év Irodája Design díj: Shapr3D

Az Év Környezettudatos Irodája: Bánáti + Hartvig Építész Iroda

Az Év Irodája Szakmai díj: Nowy Styl

Az Év Közösségi Irodája díj: Kastner Budapest

Az Év Közösségi Tere díj: Portus Home

Az Év Belsőépítész cég: MádiLáncos Studio

Az Év Irodaháza díj: Irányi Palota

„Nagyon örülök, hogy idén Az Év Irodája díjátadó gáláját ilyen nagyszámú látogató tisztelte meg, közöttük az ingatlanpiac reprezentatív képviselői, a magyar munkaerőpiacot aktívan alakító nagyvállalatok képviselői, illetve elismert HR-s, építész- vagy éppen irodapiaci szakértők. Ez is jelzi, hogy lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba az irodapiacon, és folyamatosan új izgalmas projekteket, innovatív megoldásokat ismerhetünk meg, amelyek alakítják a magyar munkaerőpiacot. Emellett fontosnak tartom, hogy a rendezvényünkön a nagyszabású dizájnkiállítással nem csak elméleti szinten beszélünk az új trendekről, hanem kézzelfoghatóvá is válnak azok az irodabútorok és eszközök, amelyek alakítják korunk munkakultúráját” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája főszervezője.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van és egyedi bútorra van szükséged? Keress minket ITT!