KARBONSEMLEGES ÉS ENEGIAHATÉKONY IPARI INGATLANOK

"A fenntarthatóság az egyik alapértékünk"

A VGP Csoport, magas minőségű logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója 2030-ra 55%-kal csökkenti használatban lévő portfóliójának relatív nettó szén-dioxid-kibocsátását, és új építésű ingatlanjainak fenntartható minősítése során a DGNB Gold, vagy azzal egyenértékű szintet célozza meg – derült ki a csoport friss fenntarthatósági jelentéséből. A vállalat célja, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegességet érjen el saját használatú épületeiben, amit a 2022. január 1-je óta 100%-ban napenergiával működő páneurópai irodáira vonatkozó megállapodás is támogat.

A VGP azon dolgozik, hogy portfóliójának teljesítményét összhangba hozza a Párizsi Megállapodás céljaival, és együttműködései során segítse ügyfeleit a dekarbonizációs stratégiáik megvalósításában. A VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok tervezésénél és megvalósításánál a legmodernebb technológiákkal dolgoznak és

fókuszban az energiahatékonyság áll.

A csoport kiemelt célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a világ 2050-re a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás eléréséhez vezető útra lépjen.

“A fenntarthatóság az egyik alapértékünk, amely tükröződik a vezérelvünkben is: ma építjük a holnapot. Büszke vagyok arra, hogy 2021-es kihívások ellenére a VGP képes volt fejlődni olyan kritikus területeken, mint az éghajlatvédelem, a fenntartható építés és a körforgásos gazdaságból származó anyagok használata. A világjárvány, az éghajlatváltozás egyre láthatóbb hatásai és az Ukrajnában zajló háború mélyreható és tartós következményekkel fog járni, illetve jár a ma ismert üzleti életre és társadalomra. Most minden korábbinál fontosabb, hogy a fenntarthatóságra helyezzük a hangsúlyt, hiszen ez hosszú távú üzleti siker egyik fő mozgatórugója. Nem szabad szem elől tévesztenünk azt, ami bolygónk túlélése szempontjából a legfontosabb: a szén-dioxid-semlegesség mielőbbi elérését.” – mondta el Jan van Geet, a VGP vezérigazgatója.

A VGP Csoport törekvései közé tartozik, hogy közösségével és érdekelt feleivel közösen,

egymás erősségeire építve közös értéket teremtsen.

A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány a biológiai sokféleség megőrzésével, a hátrányos helyzetű közösségek számára lehetőségek teremtésével és az európai kulturális örökség megőrzésével foglalkozik. Az alapítvány már 29 olyan projektet azonosított, amelyek társadalmi kérdésekben, természetvédelemben és kulturális értékek védelmében érintett, ezeket eddig több mint 7 millió euróval támogatta.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van és egyedi bútorra van szükséged? Keress minket ITT!