2019-BEN AZ ÉV SZÍNÉVEL KAMPÁNYOL A WWF MAGYARORSZÁG

A természeti értékek létünk alapját jelentik.

A Pantone Színintézet 2000 óta minden évben kiválasztja az év színét, hogy felhívja a figyelmünket arra, mennyire színgazdag világban élünk. 2014-ben a sugárzó orchideára esett a választás, 2016-ban a rózsakvarcra, 2019-ben pedig az élő korall lesz az év színe.

„A tiszta levegő, ivóvíz, termőtalaj, gyógyszereink alapanyagai csak néhány azokból a szolgáltatásokból, amelyet a természet nyújt nekünk, emellett inspirál bennünket. Számtalan művészeti alkotás született már, amelyet a természet ihletett, ahogyan ezt a színválasztást is. Az élő korall választása közvetve az élővilág egyediségére, szépségére és különleges értékére is felhívja a figyelmet. A korallok 50%-át már elveszítettük, és ha így folytatjuk, akkor néhány évtizeden belül a kihalás szélére juthatnak. Ez világméretű probléma, amely mindannyiunk életére komoly hatást gyakorol. A korallok jelenléte mindannyiunk érdeke.” – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Leatrice Eiseman, a Pantone Színintézet ügyvezetője szerint a színek olyan lencsék, melyeken keresztül mi, emberek is megtapasztalhatjuk a minket körülvevő valóságot. Ez különösen igaz az élő korall esetében – feltéve, hogy a korallzátonyok nem tűnnek el a Föld színéről a közeljövőben.

A kampány a korallok jövőjét boncolgató fiktív vízióval próbálja felhívni a figyelmet ennek a különleges tengeri élőlénynek a veszélyeztetettségére, amely egy reakció a 2019-es Pantone színválasztásra. A kampány kulcsképét Thirza Schaap Műanyagóceán című sorozatának egy csendélete adja.
( LIWING home & office  )