5 TIPP, AMIN TÖRHETED A FEJEDET

Otthon, vagy iroda, de amikor úgy döntesz, hogy egyedi bútor kerül az életteredbe, néhány dologgal találkozni fogsz.

1. A TERVEZŐASZTAL MINDENT ELBÍR

Szárnyalnak a tervezők, belsőépítészek, dizájnerek, ügynökségek és mindenki, aki az ügyfelének többek között egyedi bútort is értékesíteni szeretne. Sajnos néha ez is öncélúvá válik, vagyis kicsit olyan, mint a bulvár média, ahol már nem a valódi tartalom a lényeg, hanem a megnövekedett ingerküszöb, amit bármi áron át kell ugrani. Tehát papíron kész a terv, látványos, meg lehet rendelni, csak közben kiderül, hogy nincs benne műszaki tartalom, balesetveszélyes, nem lehet hozzá beszerezni azt a bizonyos különleges anyagot, vagy csak másik kontinensről tízszer annyi áron és bármeddig lehet sorolni. Tehát találni kell egy új megoldást.

2. A PAPÍR ÉS A HELYSZÍN MESSZE VAN EGYMÁSTÓL

Gyakran kiderül, hogy mire az egyedi bútor tervezője elkészül, addigra a beépítendő helyszínen bekerül még egy közmű, arrébb kerül kicsit egy fal, mások a beépített anyagok, a különböző szakterületek emberei nem ott, nem úgy, nem azt csinálták, megváltoztak a beépítendő méretek. Ezért mielőtt gyártunk, mi csak a saját szemünknek hiszünk.

3. „APU! HOGY MEGY BE, AZ A NAGY ELEFÁNT AZ OROSZLÁN BARLANGJÁBA?”

Gigantikus tervek, gyönyörű gigantikus bútorok a recepciós pulttól a közösségi terekig, de hogyan kerül fel az emeletre a szűk ajtók, ablakok és folyosók között, mintha az égből egy darabban oda pottyant volna? Ez is egy fontos tervezői, műszaki és kivitelezői feladat, amire ha nem figyelünk előre, komoly műszaki és költségvetési gondot okozhat.

4. HATÁRIDŐK, HATÁRIDŐK ÉS HATÁRIDŐK

Akár otthon, akár irodában, akár egy üzletben, de még egy rendezvényen is az egyedi bútorok kényes, sérülékeny darabok. Mindegy, hogy egy nagy felújításban, vagy egy teljesen új építkezésben vagyunk, sok oka van, de sajnos a bútorozás előtti különböző szakterületek mindig megcsúsznak a határidővel. Nem száraz még a beton, nincsenek víz és villany kiállások, nincs még burkolat, a gipszkarton fal kicsit máshová került, és határidő szerint már ott kellene lennie a bútornak. A bútort háborús területre bevinni nem tanácsos, mert abból szinte biztos, hogy sérülés lesz.

5. ÁR, KÖLTSÉGVETÉS, BÜDZSÉ, AHOGYAN TETSZIK

Mindegy, hogyan hívjuk, könnyen elszállhat, tekintettel a fentebb írtakra. Mivel egyedi bútorokban gondolkodsz, mindig lesznek egyedi esetek, amin törheted a fejed, egy biztos, lesz anyagi vonzata. Akár még jobban is kijöhetsz.

+1
Azért, hogy a legjobban sikerüljön az egyedi bútor projekted, mi együtt törjük a fejünket a legjobb megoldásokon, ezért így dolgozunk. Mindenesetre a kockázatok és mellékhatások tekintetében először kérdezz meg minket!