ISKOLAKEZDŐ TIPPEK GYEREKSZOBÁHOZ

Nincs sok idő az iskolakezdésig, addig újragondolhatjuk a gyerekszobát.

A rózsaszín és a babakék helyett legjobb a semleges, világos bézs, hiszen a játékok és használati tárgyak úgyis erőteljes színkavalkáddal kavarják fel a hangulatot. Kisebb gyerekek nagyon szeretik a táblafestéket, amire krétával tudnak rajzolni, illetve a mágnesfestéket, amire fémtárgyak tapadnak. Ezek a felületek még több játékosságot csempésznek a helyiségbe, és legalább nem az igazi falak lesznek összekoszolva.

A színek alapjaiban határozzák meg a gyerekszoba hangulatát.

Boncz Péter, a Praktiker szakértője szerint a gyerekszoba évekre meghatározó eleme lehet a bútor, mely könnyedén átalakítható és kevés helyen több funkciót is ellát. Minél komplexebb egy bútor, annál könnyebb rendet tartani benne. Fontos szempont a tisztíthatóság. Legyen sok tárolóval ellátott az íróasztal, amin lassabban alakul ki a káosz, ami tudattalanul is taszít és rontja a koncentrációt. Fontos a helyes világítás, és hogy legyen hely a média eszközöknek. Egy kényelmes szék nagyon hosszú időre kiszolgálhat egy gyermeket. Legyen ergonomikus kialakítású, megfelelő nyak és deréktámasszal ellátva. Állítható fej és háttámlával, hiszen így mindig a korhoz igazíthatjuk.

Érdemes a tanulósarkot elválasztani a pihenésre szánt tértől,

ezt legkönnyebben állópolccal tehetjük meg, ami mindkét oldalról látványos és tele lehet pakolni. Egy szőnyeg is kijelölheti a határokat, vagy a parketta védőbetét az íróasztal alatt, mely megóvja a padló károsodását a szék állandó huzigálása mellett is. Falmatricákkal is kijelölhetünk funkcionális határokat. Ezek a modern, tapétához hasonlatos, nagyméretű matricák új hangulatot adnak a gyerekszobának, könnyedén méretre vághatók és lecserélhetők.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van, vagy az otthonodban egyedi bútorra vágysz? Keress minket ITT!