KIHIRDETTÉK A 10. REAL ESTATE AWARDS GYŐZTESEIT

Az egyre látványosabb okosmegoldások, az emberközpontúság és a fenntartható, környezettudatos fejlesztések kerültek előtérbe.

Az idei év nyertes projektjei az adott városi szövetbe illeszkedve jelentős közösségi funkciókat is kínálnak.

A Real Estate Awards és az Év Irodája verseny, valamint az azokat lezáró díjátadó gálák 2018-ban váltak ketté, így a szervezők az ingatlanszakmai kategóriák győzteseit február 20-án a Real Estate Awards Gálán hirdették ki a Pesti Vigadóban.

A hazai irodadesign fejlődéséről sokat elárul, hogy az idén 10. jubileumát ünneplő, nemzetközi szinten is egyedüli, független, munkahelyi környezetre fókuszáló tematikus versenyre közel kilencven ingatlanpiaci pályázat érkezett. A mezőny jól szemléltette a magyar ingatlanpiac elmúlt évtizedben bekövetkezett fejlődését, amely mára könnyedén megállja a helyét a globális ingatlanszektorban.

A 2019-es, jubileumi versenyen résztvevő projektek esetén is

irányadóak a nemzetközi trendek, legyen szó fenntarthatóságról, zöld minősítésekről, vagy a munkavállalói WELL-being kiemelt szerepéről.

A magas tervezési, kivitelezési és üzemeltetési színvonalat jelzi, hogy a minőségi anyaghasználat és az okosmegoldások is egyre meghatározóbb tényezők. Az emberközpontúságra és az élményre törekvés mellett egyre látványosabb a proptech térhódítása (pl. BIM, okosotthon-funkciók), illetve az egyelőre még gyerekcipőben járó automatizáció, illetve robotika megjelenése az ingatlanszektorban.

A győztesek és helyezettek között megtalálhatóak évtizedes hagyományokkal rendelkező hazai, nemzetközi vállalatok, de az új szereplők is kiemelkedő teljesítményeket mutattak. A zsűri kiváló fejlesztéseket, projekteket, vállalati és egyéni teljesítményeket értékelt mind a tizenegy kategóriában.

Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése a Futureal-csoport Budapest One Business Parkja Őrmezőn ( a Budapest ONE belső tereiben, az egyedi bútorok gyártásában – recepciós pultoktároló bútorokirodai konyhabútoroklobbi bútorokbelsőépítészeti elemek – és azok helyszíni beépítésében a LIWING is szerepet vállalt ), amelyet Budapest új nyugati kapujaként is emlegetnek.

A vállalat kapta Az Év Legzöldebb Projektje címet is az Advance Tower II. irodaházzal a Váci úton. Nem véletlenül a Futureal-csoport nyerte el Az Év Fejlesztője díjat is, hiszen az említett projekteken kívül is több nagy beruházása valósult meg, illetve épül, itt említhetjük meg az Etele Plazát.

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje címet a BudaPart GATE irodaház nyerte el, amely az új városnegyedben elkészült első irodaépület.

Az Év Lakó Ingatlanfejlesztése a Ráday Residence lett, amely belvárosi, patinás környezetben kínál lakóparki kényelmet és 21. századi életérzést.

Az Év Tervezett Lakó Projektje a Waterfront City lett, amely Óbuda szívében a Duna mellett épülő vadonatúj városközpont és lakópark, ahol az indusztriális hagyományokat egyesítik a legújabb kényelmi szolgáltatásokkal.

Az Év Asset Management cége díjat vállalatok között a CPI Hungary nyerte, amely nemcsak megújította a hazai portfóliója meghatározott részét, hanem új épületekkel és üzemeltetési megoldásokkal is gazdagította az ingatlanpiacot.

Az Év Property Management cége idén a Cushman & Wakefield lett, amely a meghatározó kiskereskedelmi portfóliója mellett jelentős új megbízásokat nyert el.

Az Év Facility Management vállalata, pedig a Dome Facility Services Group, amely hosszú évek óta fontos szereplője a létesítménygazdálkodási piacnak, miközben töretlenül fejlődve új partnerekkel bővíti ügyfélkörét és új megoldásokat vezet be.

Az Év Kivitelező cége a Market Építő Zrt., amely az elmúlt csaknem negyedszázad alatt több mint hétszáz megrendelő projektjét valósította meg.

Az Év Tanácsadó Cége a CBRE Hungary,amely a hazai ingatlanbefektetési piacon működött közre számos kiemelkedő akvizícióban, miközben az irodapiaci tranzakcióinak nagyságrendje is kiemelkedő.

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége címet Pázmány Balázs FRICS, az Erste Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke nyerte, akinek a vezetésével a vállalata évek óta meghatározó szereplője a befektetési piacnak

Az Év Feltörekvő Tehetsége díját, pedig a fiatalabb generációk egyik méltó képviselője Lőrincz Ádám, a WING munkatársa kapta, remélhetőleg munkájával hozzájárul a magyar ingatlanszektor további fejlődéséhez.

Az Év Irodája verseny iroda- és design központú díjait március 26-án adják át a Várkert Bazárban megrendezett, OfficeUp konferencia keretében.

Az eseményen az Office Branding, vagyis az irodai márkaépítés lesz a kiemelt téma, ahol az agilis irodák, a fókuszcsoportos tervezés és a családbarát munkatér kialakításának legújabb irányai lesznek az előadások, workshopok és kiállítások fókuszában.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van és egyedi bútorra vágysz? Keress minket ITT!