ŐSZ, GYÜMÖLCSÖK, VITAMINOK

Nem csak az építkezések, felújítások, egyedi bútorok időszaka van.

Az iroda, otthon vagy egy üzlet építése, szépítése, vagy felújítása közben így ősszel a változékony időben könnyen utol érhetnek minket a különböző fertőző betegségek.

A vitaminokat a szervezet nem állítja elő magától, azt táplálkozás útján juttatjuk be a szervezetbe. Ezt nyáron a sok elfogyasztott,

friss gyümölcs, zöldség és napon eltöltött idő

miatt szinte észrevétlenül megtesszük, ám az őszi-téli időszakban érdemes odafigyelni, a megfelelő gyümölcsöket választani, illetve vitaminok szedésével rásegíteni. Az orvosok többségének közös álláspontja hogy az őszi szezon betegségeinek ideje alatt a D-vitamin és a C-vitamin segíti a megelőzést.

Mivel a C-vitamin minden növényben megtalálható, így nem nehéz hozzáférni étrend-kiegészítők nélkül sem, ám vitaminbevitel szempontjából nem mindegy, melyik gyümölcsöt tesszük be kosarunkba. A HáziPatika.com egészségügyi portál felmérése szerint az eper (26%), a dinnye (23%) és a banán (13%) a kedvenc gyümölcsök. Tápanyagtartalom és vitaminok szempontjából viszont érdemes minél többet fogyasztani az idénygyümölcsökből, így fontos, hogy a tudatosságot beépítsük a piacozós bevásárlólistánk összeállításába is. A szőlő például tele van antioxidánsokkal, gazdag rostokban, és a magas cukor tartalma miatt energiát is biztosít a fáradt őszi napokra, míg az alma javítja az étvágyat és az emésztést is.

Mi az alábbi gyümölcsöket szeretjük, fogyasszátok ti is!

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van, vagy az otthonodban egyedi bútorra vágysz? Keress minket ITT!