ÚJRAÉRTELMEZIK A TERET

A technológia és a térdizájn találkozását testesíti meg az LG és a Foster + Partners közös művészeti installációja.

Televíziókat még nem gyártunk, de rajta tartjuk a szemünket a trendeken, hogy hogyan alakulnak az életterek, amik természetesen az egyedi bútorok elkészítésére is hatással lehetnek.

Az először a 2019-es CES-en debütált, feltekerhető LG OLED TV igazi látványosság, amely

újraértelmezi a televízió és a beltér kapcsolatát.

A termék dizájnfilozófiája (a kijelző csak akkor jelenik meg, amikor ténylegesen szükség van rá) új szintre emeli az egységes enteriőr fogalmát, és lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk a “falak uralmától”. A neves brit építészeti dizájncég, a Foster + Partners az LG-vel közösen fejlesztette a feltekerhető televíziót, szorosan együttműködve a termék formatervének, valamint egyes belső mechanikai megoldásainak kialakítása során.

A tér újraértelmezése elnevezésű installáció a fény, a technológia és a dizájn határterülteinek ötvözésével háromdimenziós módon szemlélteti a belső tér új lehetőségeit egy olyan technológia bevonásával, amely egyetlen gombnyomásra vált alakot. Az LG végtelen kontrasztot és természetes színvisszaadást kínáló OLED kijelzőtechnológiájával és a Dolby Atmos valósághű hangzásvilágával a feltekerhető televízió új, magával ragadó audiovizuális élményt kínál a nézőknek.

A kiállítótér – amely egyben egy művészeti galériát és egy lakást is megtestesít – jól szemlélteti, hogy

az LG futurisztikus televíziója hogyan alakítja át nagyképernyős házimozi-helyiséggé a nappalit bekapcsolt állapotban,

majd ugyanez a készülék kikapcsolva hogyan válik kortárs művészeti alkotássá a szálcsiszolt alumínium házba rejtve. A fény, amely finoman átszűrődik az installáció ablakszerű kivágásain azt szemlélteti, miként változtatja pozícióját a Nap és hogyan járja be a szobát a fénye, így érzékeltetve az idő múlását.

Az installáció azt is szimbolizálja, hogyan alkalmazkodik az élet ritmusához az LG technológiája: a fényes és hangos környezetben a televízió képernyője teljes valójában feltárul, ám újra eltűnik, amikor a fények elhalványulnak és a hangok is megfakulnak.