CÉGVEZETŐK ÁLLNAK KI A MUNKAHELYI NŐI EGYENLŐSÉG MELLETT

Nők és férfiak együtt álltak ki a A Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet és ELLE magazin közös kezdeményezésében.

“Országos kutatások szerint ma még a nők az előléptetések során gyakran szembesülnek hátránnyal, ritkábban jutnak szóhoz a nyilvánosság előtt a szakmájukat érintő kérdésekben, és ugyanolyan munkakörben átlagosan kevesebbet keresnek mint a férfiak.” – így kezdődik az a nyilatkozat, amelyet azok a cégvezetők és cégek fogadtak el, akik vállalták hogy Magyarországon  ez megváltozzon.

A nonprofit szervezet a Gemiusszal végzett országos reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a nők és férfiak 63-63%-a szerint nőként és férfiként együtt kell tenni azért, hogy a nők ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a munkahelyeken, mint a férfiak.

Az ELLE  magazinnak mindig is fontos volt, hogy a náluk megjelenő cikkek, riportok, fotók megkérdőjelezzék a nőkről alkotott sztereotípiákat, kihangsúlyozzák a jogaikat és a társadalomban betöltött fontos szerepüket, valamint hogy a nemek egyenlő munkahelyi lehetőségei és esélyeik elfogadtatásáért is küzdjenek.

„Reméljük, 10 év múlva az ilyen cégvezetőknek és kampányoknak köszönhetően már nem kell erről beszélnünk.” – írja Liptai Lívia, az ELLE főszerkesztője.

A LIWING házatáján, a tevékenységből adódóan, meglehetősen férfias munkakörök vannak, de a cégvezetésben régóta 50-50%-on állunk.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van, vagy az otthonodban egyedi bútorra vágysz? Keress minket ITT!
( LIWING home & office  )