IRODA DIZÁJN TRENDEK 2020

Manapság az irodai környezet sokkal több, mint egy munkahely.

Életünk 90% -át épületekben töltjük, ami azt jelenti, hogy

egészségünket és jóllétünket jelentős mértékben befolyásolja az épített környezet.

A megfelelő irodai belső kialakítás javíthatja az üzleti eredményeket. A kutatások azt mutatják, hogy az irodák finom, érzékszervekre hatása, mint például a növények, segíthetnek a legjobb ügyfelek és alkalmazottak vonzásában és megtartásában.

Az irodai környezet rendkívül fontos a munkával való elégedettség szempontjából. A munkavállalók 90%-a szerint az irodájuk elrendezése és formatervezése fontos tényező annak megítélésében, hogy boldogok-e a munkahelyükön. Az irodai dolgozók fele azt állítja, hogy a munkaterület áttekintése nélkül el sem fogadnák az állásajánlatot.

A formatervezés forradalmasítja irodai életünket is. A folyamatos innováció és a vállalkozások működésének gyors üteme révén minden eddiginél fontosabb, hogy az ingatlanok folyamatosan fejlődjenek, hogy lépést tartsanak az üzleti folyamatok folyamatosan bővülő igényeivel. Ahogy az új technológiák adják a haladást, egyre erősödik a verseny a tehetségekért, az üzleti élet és a szabadidő közötti vonalak egyre inkább elmosódnak.

Manapság az irodai környezet sokkal több, mint egy munkahely.

Az iroda a márka és a vállalkozás alapvető értékeinek, a kulturális identitásnak és a jövőképnek a valódi tükrözése. A reflektorfény 2020-ban egyre inkább az irodai környezetre irányul, így a formatervezési trendek a tulajdonságokat fejlesztik és átalakítják, dinamikusabbak, hitelesebbek, fenntarthatóak és vendégszeretőbbek lesznek, mint valaha.

Néhány átfogó üzenet 2020-ra:

 

Macro trendek:

1. Dinamikus rugalmasság

A mai modern üzleti környezetben feltétlenül szükséges egy olyan integrált munkahely, amely

a valós idejű üzleti igényekhez igazodik.

A dinamikus rugalmasság trend éppen az az irány, amely biztosítja, hogy a többfunkciós terek képesek legyenek
egy teljes átalakulásra a tárgyalóból akár egy produkciós stúdióvá, podcast stúdióvá. Az értékes irodai ingatlanokra összpontosítva ez a tendencia jó úton halad az „új normális” iroda felé, ahogy a munkakörnyezet egyre inkább emberközpontú, együttműködő és az innováció vezérletével az aktív terek felé mozdul el.

• Könnyű
• Mozgatható / kerekes
• Ergonómikus
• Többfunkciós

2. Fából barátságosan

A fa visszatér. A vállalkozások fokozottabban összpontosítanak a fenntarthatóságra, és fejlesztetik márkaüzeneteiket, hogy vonzzák a tehetségeket, a létesítmények környezettudatosabb hozzáállást alkalmaztak, hogy megfeleljenek alkalmazottaik és bérlők elvárásainak. Az ingatlanfejlesztők úgy reagálnak ezekre a változó tervezési hullámokra, hogy

fenntartható forrásból származó, újrahasznosított fát használnak a belsőépítészetében.

A fa tagadhatatlan textúrái, vonalai és melegsége hagyományosan autentikusabb és organikusabb, de nem rusztikus motívumot adnak a tereknek. A falemezek és a lécfa formatervezési minták mélységet teremtenek, felhívják a figyelmet a fontos építészeti vagy funkcionális tulajdonságokra, és az alkalmazottakat és a látogatókat is inspirálják.

• Meleg textúrák
• Szerkezet és falszerkezet
• Természetes részletek
• Bio formák és minták

3. Közösség 

A vállalkozások tervezőkkel dolgoznak, hogy nívósabb, kényelmesebb és inspirálóbb tereket hozzanak létre alkalmazottaik számára. A közösségi terek nagy részét az üzleti életre koncentráló szállodamárkák inspirálják. Különleges funkciók, mint például éttermek, bárok, kényelmes bútorok, játéktermek.

A cél egy élénkebb és vendégszeretőbb hely kialakítása,

ahonnan az alkalmazottak sem akarnak elmenni, mivel a nagyon lelkes és energikus természetű szervezetek erősebb kulturális identitással rendelkeznek. A frissítések olyan vállalkozás számára járnak nagy előnyökkel, ahol a távmunka nem lehetséges. A tervezés révén ez a trend egy szándékos kísérlet a közösség érzetének, a kényelemnek és a növekvő morálnak az elérésére.

• Meleg és barátságos
• Beltéri-kültéri homályos átmenetek
• Puha és plüss elemek
• Otthoni stílusú textúrák

4. Feltűnő fenntarthatóság

A feltűnő fenntarthatóság a fenntartható formatervezés és a wellness-tervezés kombinációjának gyökereiben van. Ez a két tervezési alkalmazás szorosan együttműködik olyan helyek létrehozásában, amelyek fenntartható módon előállított és „zöld” építőanyagokat integrálnak egy térbe, miközben hangsúlyozzák az ember-központú kialakítást. Ez a tendencia magában foglalja a tanúsítások teljes spektrumát, amely az elmúlt évek során kialakult, és azon dolgozik, hogy ösztönözze a létesítmény teljes optimalizálását. Az épületek az energiahatékonyságon és a környezetvédelmi előírásokon túl is fejlődtek.

A 2020 – as épületek az emberi teljesítmény növelésére fognak törekedni.

Ez ahhoz vezetett, hogy a bio formatervezés mint alapvető tervezési elem elfogadásra került, amelynek célja a munkavállalók boldogságának, a termelékenység, a kreativitás előmozdítása. Végső soron a cél az, hogy harmonikusabb kapcsolatot alakítsunk ki a természet, épületeink és önmagunk között.

• Természetes fa és kő tulajdonságok
• Magasan dizájnolt zöld terek
• Munkaterület hasznosítási technológiák
• Természetes megvilágítás

Micro Trendek:

1. Monokróm komplex

A szótár a monokróm szót úgy definiálja, hogy „csak egy színt tartalmaz vagy használ”, amely csak a történet felét mondja el a formatervezés során. A monokróm színsémákat színrobbanásnak lehet nevezni, amely az elmúlt években a kereskedelmi környezetben zajlott. Ezek a gyönyörű színpaletták csak egy színt használnak, de az adott szín árnyalatainak, tónusának teljes spektrumát használják, hogy

egységes, hiteles és könnyen felismerhető márkát közvetítsenek.

Ez a céltudatos tervezési stratégia az embereket a kreativitás révén vonzza be, mivel az épületek arra törekszenek, hogy holisztikusan egységes képet alkossanak, amely bemutatja a legfontosabb funkciókat és személyiséget.

• A hang, árnyék és árnyalat változása
• Textúrák és minták
• Egy márkaközpontú szín
• Puha árnyalatú és merész, drámai homály
• Értéke kövek és matt felületek

2. Függőkertek

A növények az irodai környezetben népszerűbbek, mint valaha, a modern irodatervezésben gyökereznek.

Az élő zöld falak és a mohafalak, a jóllét és a márkaépítés kapcsolatát támasztják alá.

A belsőépítészek, igyekeznek maximalizálni a helyet és a létesítmény teljesítményét, a prémium területekért a tervezők egy valószínűtlen helyre fordulnak, a mennyezetre integrálják növényzetet. Ez a tendencia hozzájárul az ingatlanok prémium alapterületének maximalizálásához, miközben végtelen lehetőségeket kínál a növényzet bemutatására. A népszerű növények közé tartoznak a mohafalak, amelyekben páfrányok, borostyánok és madárfészek is találhatók.

• Madárfészek, moha, páfrányok
• Szétszórt változatos növényzet
• Természetes fák
• Magasan megtervezett elemek

3. Modern, moduláris

A Modern, moduláris trend az elmúlt évek dinamikus terek trendjének kiterjesztése, és azokra a csodálatos újításokra összpontosít, amelyek az irodai tervezés során felmerülnek, lehetővé téve az üzleti vállalkozások számára, hogy

okosabban, hatékonyabban dolgozzanak és környezettudatos munkaterületet hozzanak létre alkalmazottaik számára.

A moduláris erőn, a dinamikus íróasztalokon és a társalgókon kívül egyszerűsített felszerelések is vannak, például számítógépes állványok, ergonómikus székek, szekrények látható helyeken. Az irodai bútorok a gyors innovációs korszakon mennek keresztül.

• Ergonómia és mozgatható bútor
• Dinamikus munkaállomások
• Szigetelt telefonfülkék
• Moduláris és könnyű
• Személyes tér

4. Szelidített munkaterültek

A kényelmesebb és otthonosabb munkakörnyezet megteremtése érdekében az épületvezetők és a tervezők azon dolgoznak, hogy az otthoni kényelmet az irodába integrálják, így a munkaterületeken a dolgozók otthonosabban érzik magukat, mint valaha. A háziasított munkaterület trend abból fakad, hogy fokozott érdeklődés mutatkozik a kereskedelmi, vendéglátó környezet iránt, különös tekintettel az üzleti utazókat kiszolgáló szállodákra. A formatervezés ösztönzése hosszú távon  forradalmasíthatja az irodai környezetet. Ennek a tervezésnek két előnye van az iroda alkalmazottainak: frissebb, barátságosabb és nyugodtabb hely, amely összességében

kielégítőbb és elősegíti a hatékonyabb munkát.

A másik előnye, hogy vonzza a távoli munkavállalókat olyan erőket teremtve, amelyek iránt az alkalmazottak izgatottak, erősítve a csapat dinamikáját és morálját.

• Háztartási szolgáltatások
• Változatos cserepes növények
• Párnák és szőnyegek
• Kávézó asztalok társasjátékokkal
• Természetes és organikus textúrák

Fontos irodai szempontok:

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van, vagy az otthonodban egyedi bútorra vágysz? Keress minket ITT!
( LIWING home & office  )