NEM KELL A FELHAJTÁS!

A fürdőszoba az otthoni luxus, a relaxálás, a valódi megtisztulás intim élettere, de valóban válóok a wc-ülőke le (nem) hajtása?

Ez teljesen hidegen hagyja a nőket? Képesek a férfiak ülve végezni a kisdolgukat? Van olyan ember, aki soha nem használ nyilvános wc-t? Számos olyan kérdést, amit mindig is tudni akartunk, de nem mertünk feltenni. Eljött az igazság pillanata, lerántjuk a leplet a fürdőszoba, a mellékhelység nem mellékes kérdéseiről.

A le nem hajtott wc-ülőke számos háztartásban állandó konfliktusforrás. Az alapvetés az, hogy a férfiak nagy része nem hajtja le, ami a nők többségét kimondottan idegesíti. A RAVAK több mint 500 fős online kutatásából kiderült, hogy mi is a valóság.

A megkérdezett férfiak többsége, 62%-a, azt állítja, hogy dolga végeztével mindig lehajtja az ülőkét. Ezt jól is teszik, mert a nők 66%-a ezt el is várja.

A férfiak 21%-a úgy nyilatkozott, hogy néha bizony felhajtva felejti, míg 17% büszkén vállalja, hogy soha nem hajtja le. Érdekes adalék, hogy a nők 44%-a szerint a kérdés vihar a biliben, és egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi ez a nagy felhajtás.

Wc-papír 1891 óta létezik, vagyis az, hogy a papírnak a fal felőli vagy az attól távolabbi felén kell-e lógnia, már 128 éve foglalkoztatja az emberiséget, annak ellenére, hogy a korabeli szabadalom erre egyértelmű választ ad:

a wc papírnak a faltól távolabb eső oldalon kell leereszkednie.

Egyrészt, mert így könnyebb a végét megtalálni és állítólag csökken a baktériumok átvitelének kockázata. A válaszadók 62%-a szerint is ez a helyes, 22% a fal felől preferálja, míg 16%-nak teljesen mindegy.

Senki nem szereti a nyilvános illemhelyeket, de valljuk be, van, hogy életet ment. Vajon milyen túlélési praktikák léteznek? A megkérdezettek több, mint fele (53%) a guggolós módszert alkalmazza, ha itt jön rá a kis/nagy szükség. Népszerű megoldás az ülőke wc-papírral történő kitapétázása is (30%), persze ez csak abban az esetben lehetséges, ha akkor mázlink van, hogy van papír. A válaszadók 9%-a azt állítja, hogy soha nem használ nyilvános wc-t, és nagyjából ugyanennyien (8%) használnak higiénikus papír ülőkét.

A férfiak többsége (51%) állva végzi a kisdolgát, amiben nincs semmi meglepő. 42% azonban azt állítja, hogy otthon ülve (mínusz egy konfliktusforrás), míg idegen helyen állva oldja meg. Talán meglepő, de a férfiak 7%-a úgy nyilatkozott, hogy kizárólag ülve könnyít magán. A wc tisztasága szempontjából az ülve vizelés valóban jobb, hiszen úgy garantáltan célba ér minden, így az otthoni wc is tovább marad higiénikus.

A válaszadók nagy többsége (66%) heti egyszer takarítja a wc-jét, 25% viszont naponta, míg a maradék 9% kéthetente, vagy annál ritkábban.

59% wc-használat előtt és után is kezet mos, ami dícséretes, hiszen a szakemberek is ezt javasolják.

Elég csak arra gondolni, hogy a számítógépünk billentyűzete több baktériumot tartalmaz, mint maga a wc. 41% csak a mosdó használata után teszi ezt meg. Ha már a tisztálkodásnál tartunk, akkor itt kell megemlíteni, hogy az internetezők nagy többsége (67%) inkább zuhanyzik, 17% fürdik kádban, míg 16% szereti ezt is, azt is. A válaszokból tisztán látszik az is, hogy a legtöbben a tusfürdőt kedvelik, szappant mindössze 10% használ fürdéshez.

A wc-deszkához hasonló “válóok” lehet az is, ha valaki középen nyomja ki a fogkrémet a tubusból.

A megkérdezettek több, mint fele (56%) nem rebelliskedik, és szépen a végéről indulva nyeri ki a fogkrémet. 27% hol itt, hol ott nyomja, míg 14% kimondottan középen szereti. Fura ízlésre vall, de vannak olyanok, akik az elején nyomják, bár ez mindössze a válaszadók 3%-ra jellemző.

Bár ezek bagatell kérdésnek tűnhetnek, némi odafigyeléssel valóban jelentősen csökkenthetők a fürdőhasználatból adódó konfliktusok. A családi béke fenntartása érdekében érdemes lehajtani a wc-deszkát. Vagy szemet hunyni.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van, vagy az otthonodban egyedi bútorra vágysz? Keress minket ITT!