AZ ATENOR BŐVÍTI A BAKERSTREET-ET BUDÁN

Az épületek kiemelkedő minőségű és környezettudatos megoldásokat fognak nyújtani.

Az ATENOR megállapodást írt alá egy újabb telek megvásárlásáról a XI. kerületben, a Hengermalom út 20. szám alatt, 8.326 m2 alapterülettel. A telek az ATENOR tervezett projektjéhez, a BakerStreet-hez fog csatlakozni II. fázisként. 

A Hengermalom út 18. szám alatt az ATENOR hamarosan megkezdi a BakerStreet első fázisának kivitelezését 16.500 m2 bérelhető irodaterülettel, és a Hengermalom út 20. számú telken egy

újabb „A +” kategóriájú irodaházat fog megvalósítani,

mintegy 24.500 m2 irodaterülettel a projekt második fázisaként – ezáltal a BakerStreet is egy campus jellegű fejlesztéssé válik.

Mindkét épület kiemelkedő minőségű és környezettudatos megoldásokat fog nyújtani a BREEAM „Excellent” és az Access4You „Gold” minősítések követelményeinek megfelelően, mélygarázsokkal, teraszokkal és az épületek között belső, közösségi térként funkcionáló kerttel és sétálóövezettel.

A telek Dél-Budán helyezkedik el, amely a város egyik legkedveltebb része az egyetemekhez való közelsége, könnyű megközelíthetősége és hatalmas zöld területei miatt. A helyszín közel van az M1-es és M7-es autópályákhoz is. A Dél-Budai alpiac folyamatoson fejlődik és növekszik, amelyhez hozzájárult, az új a 4-es metróvonal, a kibővített villamos- és buszhálózat, valamint a környéken lévő széleskörű szolgáltatások köre: bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók, sport- és szabadidős létesítmények.

A projekt csupán 300 méterre található az Újbuda Center Bevásárló Központtól és 600 méterre a Dunaparttól, továbbá könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. Köszönhetően a Rákóczi híd közelségének, a belváros és Pest déli kerületei is gyorsan és könnyedén elérhetőek.

Ezzel a tranzakcióval az ATENOR magyarországi fejlesztés alatt álló portfóliója 128.500 m2-re bűvült, amely 3 projektet foglal magában (Aréna Business Campus, RoseVille és BakerStreet). Az elmúlt évek során megvalósított és eladott 6 db Váci Greens épülettel együtt ez több mint 250.000 m2.

Ez a fejlesztés beleillik az ATENOR nemzetközi stratégiájába, melynek

célja az építészetileg és környezetileg kiváló minőségű, nagyszabású projektek támogatása számos dinamikus európai nagyvárosban.

Az új vételt követően a fejlesztés alatt álló ATENOR projektek száma 31-re növekedett, amely közel 1.270.000 m2 nagyságú portfóliót jelent. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Lisszabonban (Portugália), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van és egyedi bútorra van szükséged? Keress minket ITT!