HAZAI MŰVÉSZEK ÚJ SZOBROT ÁLMODTAK A CORVIN SÉTÁNYRA

Egyedülálló térplasztikával gazdagítja a Corvin Sétányt a szoborpályázat nyertes alkotása.

Bár mi alapvetően a nagy beruházások belső tereiben hozzuk létre egyedi bútorainkkal az élettereket, azért figyelemmel kísérjük, hogy mi történik a közelünkben, a külső környezetben.

Fiatal művészek kaptak lehetőséget, hogy megtervezzék a Corvin Sétány legújabb műalkotását a művészeti felsőoktatási intézmény és a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő-befektető cégcsoportjának közös pályázatán. A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) hallgatóitól, illetve diplomásaitól a kiírók olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várták, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket.

A szakmai zsűri döntése alapján a pályázaton Mikus Áron Triptichon című alkotása nyert, amely egy nonfiguratív, folyton változó térplasztikai elem.

A második helyen végzett Szirmai Nóra Áramlás című műve,

a harmadik helyezett pedig megosztva Melkovics Tamás Morphogenesis

és Becskei Andor Spirál alkotása.

„A pályázat célul tűzte ki, hogy a Corvin Sétány arculatának meghatározó elemeként, az installáció tovább emelje majd a helyszín esztétikai színvonalát és ismertségét, méltó módon képviselve a Corvin Technology Park újító megközelítését. A kiválasztásnál kiemelt szempont volt, hogy minden reggel egy kis mosolyt csaljon annak a több ezer embernek az arcára, akik a Nokia Skyparkban és a Corvin irodaházakban dolgoznak” – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze.