OTTHONFRISSÍTÉS 4+1 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN

Most már nem csak a naptár, hanem a hőmérő szerint is itt van végre a nyár!

Azért, hogy jobban érzed magad az új, vagy felújított otthonodban, most megosztjuk Veled a smartwater tippjeit.

Kezdd a legnehezebbel

A sötétebb, hűvösebb hónapok után nagy szükség van a megújulásra – az otthonunknak és nekünk is. Télen hajlamos vagy a kényelmes és meleg lakásban, kuckózva tölteni az időd nagy részét? Valószínűleg közben rengeteg olyan dolgot is felhalmozol, amikre egyáltalán nincs szükséged. Tarts egy kiadós szortírozást és egy alapos nagytakarítást (hello, piszkos ablakok!), amitől az otthonod új fényében fog ragyogni, így rád is szó szerint több nap süt és a közérzeted is sokkal jobb lesz!

A növények a barátaid

Ne félj a növényektől, csodásan feldobják az otthonodat, és rengeteg olyan fajta kapható, amiket a tapasztalatlan szobakertészek is életben tudnak tartani. Nem csak üdévé teszik otthonod megjelenését, de oxigéntisztító hatásukról is ismertek. A nappalidba helyezz könnyező pálmát, fikuszt vagy sárkányfát, a konyhaablakban pedig praktikus fűszernövénykertet nevelhetsz. A legénypálma nem csak jól mutat, de nagyon hálás is, bírja a szárazságot, és sötétebb sarkokban sem lesz szomorú. A fürdőszobába is beszerezhetsz bambuszt vagy filodendront, amelyek kifejezetten szeretik a mediterrán környezetet, vagy kukoricalevelet, amely nem igényel túl sok törődést.

Pihe-puha, trendi kiegészítők

Remekül fel tudja dobni a nappalit vagy a hálószobát pár ízlésesen elrendezett díszpárna és szőnyeg, ezek az apró kiegészítők is új köntösbe bújtatják otthonodat. A 2019 tavasz-nyár slágerei a különféle textúrák használata (kötött takarók, bársonyos párnák, csomózott szőnyegek), a bátor mintapárosítások (mehet nyugodtan együtt a csíkos a pöttyössel!), a mustársárga és a Pantone Living Corall (élő korall) árnyalata lesznek.

Te is meg tudod csinálni

Ne félj nekiállni saját kezűleg elkészíteni egy-egy dekorációt. Már kezdetleges eszközökkel és minimális kézügyességgel is nagyon praktikus és dekoratív díszeket alkothatsz. Amellett, hogy készítésük kikapcsolódást, a végeredmény sikerélményt nyújt majd, személyes kötődést is jelentenek hosszabb távon. Ha a bútorfestést meghagynád a haladóknak, különböző üvegekből, sőt, kedvenc vizes palackjaidból is például igényes vázákat és virágtartókat készíthetsz. Ha igazán semmi jó ötleted nincsen, keress elő két karácsonyi fényfüzért, egyiket helyezd befőttes üvegbe, másik felhasználásához pedig nyomtasd ki a kedvenc képeidet és fa ruhacsipesszel rögzítsd őket az égősorra. Máris kész a tökéletes dísz, amely hangulatvilágításnak is ideális.

+1 Magadról se feledkezz meg

Ahhoz, hogy teljes legyen a tavaszi újjászületés, nem elég a környezetedet megújítanod,

magadra is kiemelt figyelmet kell fordítanod!

A kimerítő tavaszi nagytakarítás és dekorálás közben is igyál elég vizet, hiszen kulcsfontosságú, hogy minden nap megfelelő mennyiségű folyadékot vigyél be. Ami pedig a legfontosabb: ne felejtsd el, hogy a változás mindig veled és belülről kezdődik!

Amennyiben új egyedi bútort szeretnél otthonodba, vagy az irodádba, keress minket ITT.