TOVÁBB ÉPÜLNEK A VÁLLALATI SZÉKHÁZAK, CÉGKÖZPONTOK BUDAPESTEN

Bár a járvány miatt megtorpant az irodapiac és a fejlesztések részben csúsznak, az irodaházak tovább épülnek.

Az elmúlt időszakban is több jelentős vállalat jelentette be, hogy új székhelyre költözik. – számol be a realista.ingatlan.com

Az elmúlt években mérföldkőnek számított a Telekom székház megépítése, hiszen volumenében három irodaház méretével ért fel a Wing-fejlesztés, ráadásul a Budapest Airport felől érkezők számára ez az épület a „belépő” a városba, vagyis ikonikus jelentőséggel bír a komplexum.

Arról már nem is beszélve, hogy a legújabb irodatrendeket és technológiákat is felvonultatta, még ha a pandémia újra is írta az igényeket. De említhetjük még a teljesség igénye nélkül az Ericsson, az evosoft, a K&H, a Nokia, a BP vagy éppen a Raiffeisen Bank új székhelyét, fejlesztési-, szolgáltató központját.

A jelenleg is zajló fejlesztések közül természetesen kiemelkedik a MOL Campus, amelynek bokrétaünnepségét augusztusban tartották, vagyis a komplexum már elérte a legmagasabb pontját. Ahogy Scheer Sándor, a projektet kivitelező Market Építő Zrt. vezérigazgatója nyilatkozta a Realistának: „a MOL nagyon magasra tette a mércét, az új székház az egyik legmodernebb, ha nem a legmodernebb irodaépület lesz Európában.”

A komplexumban olyan belsőépítészeti megoldásokat alkalmaznak, amelyekkel ritkán találjuk szemben magunkat, emellett vadonatúj munkakultúra fog megvalósulni a toronyban.

A 28 emeletes, összesen 86 ezer négyzetméteres irodaház

energiatakarékossági, környezettudatossági és fenntarthatósági szempontból is a legmagasabb szintet fogja képviselni a BREEAM Excellent és LEED Platinum fokozatok megszerzése érdekében. Az ingatlant a tervek szerint 2022 őszén vehetik birtokba a vállalat dolgozói.

Emellett több ismert beruházás is halad a maga útján, így a Futureal-csoport egyik legnagyobb szabású projektje a Budapest ONE irodapark (Az avatott nézelődők a Budapest ONE irodaparkban felfedezhetik a LIWING munkáit is), ahol a második fázis is gőzerővel épül. A WELL Building és BREEAM elvárásai szerintmegtervezett komplexumban a dolgozók mentális és fizikai egészségét többek között az épület tetején lévő panorámás futópálya, és a félhektárnyi nyitott köztér is támogatja. Ide érkezik majd jövőre a Vodafone az UPC-vel, illetve a BT is ide helyezi globális üzleti szolgáltatóközpontját. A Vodafone már be is jelentette, hogy itt bevezeti a hibrid munkarendet, amely egy rugalmasan személyre szabható keretrendszert biztosít a dolgozói számára.

A GTC is fejleszt egy székházat, hiszen jól ismert módon a 27 ezer négyzetméteres Pillar Irodaházba helyezi majd hazai központját az ExxonMobil Global Business Center a Dózsa György út és az Angyalföldi út sarkán 2022-ben. A LEED Gold fenntarthatósági minősítésű irodaház előtt zöld- és vízfelületet alakítanak ki, miközben a négy épülettömbből álló épületegyüttes hangsúlyos városképi megjelenést kap.

De a TriGranit legújabb nagyszabású beruházása, a Millennium Gardens sem marad székhelyet kereső vállalat nélkül, hiszen a Henkel fog ide érkezni az apparátusával együtt. A TriGranit által több mint tíz éve megálmodott Millennium City Center záró fejlesztése így egy igazi presztízs bérlővel gazdagodik, míg a költözéssel a Henkel üzletágai, funkcionális területei és Schwarzkopf Professional Akadémiája egy helyre kerül.

A Futureal-csoport másik fejlesztésében is új székhely alakul ki, hiszen a Corvin Innovation Campusba költözik az IBM, ahová a technológiai vállalat 2023-tól több lépésben helyezi át magyarországi főhadiszállását. Az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására. Az épületet a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint alakítják ki a BREEAM Excellent és a WELL Platina minősítéseknek megfelelően.

De új székházba költözik az RTL Magyarország is a Városligetnél, hiszen a WING beruházásában újjászülető Liget Center és a Liget Auditórium irodaházak közel kilencezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesében alakítja ki új központját és hírstúdióit. A korábbi tradicionális irodai környezetet egy sokkal aktívabb és rugalmasabb funkcionális tér váltja majd, amely a Liget Center műemlék épületének értékmegőrzésével egyidejűleg jön létre a 2024 közepére tervezett költözést megelőzően.

Az RTL Magyarország döntése alapján a vállalat új székházának belsőépítészeti tervezését a LAB5 architects végezheti, hogy a közel kilencezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes, a Liget Center és Auditórium belső terei elnyerhessék a modern igényeknek minden szempontból megfelelő, végső formájukat 2024-re.
(Forrás: realista.ingatlan.com)

Vállalatod, vállalkozásod, ügynökséged van és egyedi bútorra van szükséged? Keress minket ITT!